sestdiena, 2016. gada 29. oktobris

Oktobra jaunumi

Formas sākums
Jaunākās grāmata bibliotēkā
OKTOBRIS
   

   Psiholoģija

Bourbeau, Lise, 1941-.  Klausi savu labāko draugu uz Zemes savu ķermeni  . - Rīga : Vieda, 2016. - 334, [1] lpp. - Jauns, par godu skolas "Klausi savu ķermeni" dibināšanas drīsdesmitajai gadskārtai padziļinātais, papildinātais un pilnībā pārstrādātais Līzas Burbo pamatdarba izdevums. Grāmata piedāvā efektīvas metodes, līdzekļus un instrumentus, kurus katrs no mums var likt lietā, lai kļūtu par īstu savas dzīves saimnieku.  
Breta, Regīna.  Dievam vienmēr ir vakances : 50 mācības, kā atrast jēgpilnu darbu  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Poligrāfists). - 304 lpp.  
Gavaina, Šakti.  Attiecību rokasgrāmata : ceļš uz apziņu, dziedināšanu, izaugsmi  . - Rīga : Apgāds Zvaigzne ABC, 2016. - 157, [2] lpp. -  Emocionālās brīvības tehnikas.
Godins, Sets.  Mēģini- tev izdosies! : sāciet darīt to, kas tikai jums vienīgajam ir pa spēkam  . - Jelgava : Zoldnera izdevniecība, [2015]. - 123, [3] lpp. : il. - (Attīstībai. Izaugsmei. Motivācijai).   
Katsa, Meibela.  Vieglākais ceļš, kā dzīvot : atlaidiet pagātni, dzīvojiet tagadnē un izmainiet savu dzīvi uz visiem laikiem  . - [Ogre] : Svetlana Bulte, 2016. - 225 lpp. : il. - Bibliogrāfija: 213. lpp.  
Plaudis, Arvīds, 1942-. Grafoloģija - sirds uz papīra : kā noteikt raksturu pēc rokraksta  . - Rīga : Vieda, 2003. - 147, [1] lpp. : faks., tab. ; 20 cm. - Bibliogr.: [146.] lpp.  
Rubenis, Juris, 1961-.  Viņa un viņš. Mīlestība. Attiecības. Sekss  . - Rīga : Apgāds Zvaigzne ABC, 2016. - 304 lpp. : il., fotogr.  

SABIEDRISKI POLITISKĀ LITERATŪRA
 365 joki : [starpbrīži bērniem un vecākiem]    . - Rīga : Lauku Avīze ; Latgales druka), 2016 (Rēzekne). - 126 lpp. : ilustrācijas  
 Latvijas rūpniecība pirms un pēc neatkarības atgūšanas  . - Rīga : Latvijas Republikas Tieslietu ministrija, 2015. - 144 lpp. : diagrammas, faksimili, ilustrācijas, tabulas  . - Bibliogrāfija zemsvītras piezīmēs. - Grāmatā apkopoti 14 referentu: zinātnieku, vēsturnieku, rūpnīcu vadītāju un ierēdņu referāti par to, kāda faktiski bija rūpniecība PSRS laikā un kas un kāpēc liela daļa no tām pārstāja darboties, tai skaitā - slavenais VEF. Grāmatā ir pārskats par Latvijas ekonomiku pirms 1940. gada okupācijas 1. neatkarības laikā, analītisks pārskats par PSRS laika rūpniecību un tās specifiku, kā arī par šodienas rūpniecības attīstības perspektīvām.   
 Skandināvu mīti  . - Rīga : Jumava, ©2016. - 118, [2] lpp.  
Vīķe-Freiberga, Vaira, 1937-.  Trejādas saules.  . - Rīga : Pētergailis, 2016. - 484, [3] lpp. : il.   
Vītols, Vilis, 1934-.  Pārdomas par Krieviju  . - Rīga : J. Rozes apgāds, 2016. - 176 lpp. : portr. 

DABASZINĪBAS
 Klimats un ilgtspējīga  . - Rīga : LU Akadēmiskais apgāds, 2016 (Rēzekne : Latgales druka). - 383 lpp.  . - Klimata pārmaiņas ir cilvēku darbības izraisītas. Siltas ziemas un postoši vēji - tās ir tikai dažas no klimata pārmaiņām, ar kurām ir saskāries ikviens Latvijas iedzīvotājs. Mums jāiemācās pielāgoties jaunajai klimata realitātei. Par to arī vēsta šī grāmata. - Kopsavilkums angļu valodā.

MEDICĪNA

 1001 padoms jūsu veselībai : mājas aptieciņa : ārstu, medmāsu, farmaceitu padomi, kā arī tautas līdzekļu izmantošana!  . - [Rīga] : Jumava ; [Liepāja] : Liegra, 2011. - 448 lpp. : il.          ISBN 9789934820106 (ies.).
        Pašārstēšanās. Medicīna - Populāri zinātniskā literatūra. Medicīna - Populāri zinātniskā literatūra.
 Degvīna uzlējumi : sirds un asinsvadu kaites  . - Rīga : Zintnieks, [2016] (Latvijas karte). - 95 lpp. : il.  
 Efektīva visu organisma sistēmu attīrīšana ar dabas produktiem  . - Rīga : Avots, ©2016. - 107, [1] lpp. - (Mazā veselības bibliotēka). - Ja cilvēks vairs nejūtas labi, ir vērts padomāt par organisma sistēmu attīrīšanu. Kad organisms ir attīrīts no kaitīgām vielām, jūs sajutīsiet visā ķermenī brīnišķu vieglumu, noteikti uzlabosies arī garastāvoklis. Jūs pavisam citām acīm paraudzīsieties uz dzīvi – tā jums šķitīs daudz jaukāka un pievilcīgāka. Pēc attīrīšanas, izmantojot jebkuru no piedāvātajām metodēm, vienkārši ir nepieciešams nodarboties ar fiziskām aktivitātēm - no rītiem regulāri vingrot, doties nesteidzīgās pastaigās, peldēt, nodarboties ar fitnesu. 
Sergejeva, Gaļina.  Ārstējam nervu sistēmu  . - Rīga : Vieda, 2016. - 215, [1 ] lpp. - Grāmata māca dziedināšanā izmantot dažādus līdzekļus un metodes. Lasītāji uzzinās par ārstnieciskā uztura, fizkultūras un sporta masāžas, kā arī pareizas darba un atpūtas organizēšanas nozīmi nervu slimību ārstēšanā un profilaksē.  
Skrodele, Elza.  Tā bija...   - [Rīga] : Zilākalna Martas fonds, 2014 (Valmieras tipogrāfija Lapa). - 168 lpp. : il., ģīm., faks., kartes. - E. Skrodeles grāmatā ievietotas līdzcilvēku atmiņas par tikšanos ar leģendāro gaišreģi, tautas dziednieci, unikālo personību - Zilākalna Martu (īst.v. Marta Elza Rācene, 1908-1992). Viņa skaidri saskatīja līdzcilvēku kaites un ieskatījās nākotnes notikumos. .
Vitulks, Dž.  Homeopātijas pamatprincipi : homeopātija - enerģētiskā medicīna  . - Rīga : Sol Vita, [2016]. - 79, [1] lpp. - Šīs nelielās grāmatas mērķis sniegt informāciju par homeopātijas pamatprincipiem dažādu medicīnas nozaru speciālistiem, kā arī plašākai publikai. Šo metodi ir izmantojuši desmitiem tūkstošu ārstu, dziednieku, un arī šodien homeopātija ir ļoti pieprasīta un izraisa lielu sabiedrības interesi.


TEHNIKA
 Ātrās kūkas  . - Rīga : Lauku Avīze, [2016]. - 240 lpp. : ilustrācijas. - (Ātri, lēti, gardi).  
Četras sezonas : 365 receptes katrai dienai  . - Rīga : Amsmedia, ©2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 447 lpp. : ilustrācijas. - Grāmatā receptes sadalītas četrās sadaļās, proti, pa sezonām. Katra sezona sakārtota pēc tēmām, sākot no brokastīm un uzkodām, turpinot ar salātiem, zupām, gaļas, zivju un dārzeņu ēdieniem un noslēdzot ar desertiem. Un tam visam pa vidu arī dzērieni. Garlaicīgi nebūs, jo dažādība ir liela, un varēsi izmēģināt daudzas jaunas receptes, izmantojot plašu spektru no katras grupas, jo tāda arī bija mūsu ideja, izvēloties receptes. Neskaitāmi gaļas, graudaugu, salātu, zivju un citu produktu veidi, jo mums patīk ēst daudzveidīgi. Brokastīm, pusdienām, vakariņām un mirkļiem, kad gribas panašķoties! Mēs ticam, ka 448 lappuses iedvesmos tevi izmēģināt daudzas lieliskas receptes, kas radītas ar mīlestību pret sevi, savu labsajūtu un vēlmi ēdiena gatavošanu padarīt par skaistu un interesantu nodarbi. - Izmantota arī Elizabetes Kempbelas grāmata "Encyclopedia of world cookery" (1958. G 
Leibus, Inguna.  Pirmie soļi komercdarbībā: darbības uzsākšana, grāmatvedība un nodokļi  . - Rīga : Lietišķās informācijas dienests, 2016. - 152 lpp. : shēmas, tabulas. - (Bilances bibliotēka). - Bibliogrāfija nodaļu beigās. - I. Leibus grāmatā aplūkota saimnieciskās darbības reģistrēšanas kārtība, salīdzinot dažādus uzņēmumu veidus, grāmatvedību un nodokļus. Grāmata tapusi, izmantojot autores ilggadējo pieredzi, mācot un konsultējot topošos un jaunos uzņēmējus. Katras nodaļas vai apakšnodaļas beigās norādītas divu populārāko komersantu veidu - SIA un IK - būtiskākās atšķirības.
Tafinders, Pols. Intensīvais līdervadības kurss : pilnveido sevi sešos soļos!  . - Rīga : Pētergailis, 2004. - 155 lpp.

Lauksaimniecība


Bražūne, Elga.  Tomāti no stādiem līdz ražai  . - [Rīga] : J.L.V., 2016. - 102, [2] lpp. : fotogr.
 Gadsimts lauksaimniecības pētījumos un selekcijā  . - Priekuļi : APP Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūts, 2013 (Dardedze hologrāfija). - 95 lpp. : il., ģīm., tab., notis. - Grāmatā atspoguļota lauksaimnieciskās zinātniskās institūcijas izveidošana Priekuļos 1913. gadā un tās darbība gadsimta garumā. Izdevums adresēts lauksaimniecības speciālistiem, studentiem un interesentiem, kā arī Priekuļu institūcijas bijušajiem un esošajiem darbiniekiem kā vēsturisks apkopojums par veikumu laukaugu selekcijas un lauksaimniecības pētījumu jomā, kas ir pamats šodienas darbam un virzībai nākotnē.  
Gailīte, Mārīte.  Dārza darbi gadalaikos  . - Rīga : J.L.V., 2016. - 170, [4] lpp. - Grāmata domāta ikvienam, kuram ir neliels dārzs – sakņu, augļu un puķu vai košumdārzs. Dārzs, kurš iekopts, lai rudenī novāktu nelielu ražu. 
Klovāne, Ilona.  Ķirbji  . - Rīga : Lauku Avīze, 2016. - 118, [2] lpp. : il. - Grāmatā viss par ķirbju audzēšanu, kopšanu ar bagātīgu ilustratīvo materiālu un recepšu sadaļu. 
Nereta, Ilma.  Latvisks dārzs  . - Rīga : Lauku Avīze, 2016. - 179, [1] lpp. - Grāmatā sniegti praktiski padomi, kā veidot latvisku sētu, kā veidot dārza robežas, kādus kokus izvēlēties dārza robežu stādījumiem, kādas puķes, ogulājus un augļkokus stādīt. Grāmatā sniegti arī ainavu arhitektes Ieva skraukles praktiski padomi un ieteikumu anavu veidošanā.

 Ziemas dārzs katram savs : no palodzes līdz oranžērijai.  -. - Rīga : Lauku Avīze, 2016. - 64 lpp. : il. - (Lauku avīzes tematiskā avīze , 1407-4338 ; 2016/9 (260 


MĀKSLA

Anženžē, Veronika. Izšūšana krustdūrienā : šokolāde, tēja, kafija  . - Rīga : Jumava. SIA "J.L.V.", 2012 (Rēzekne : Latgales druka). - 79 lpp. : krās. il., tab 
Guļevska, Lia, 1944-.  Jānis Kubilis. Kad gadiem es pāri skatos ...  . - Rīga : Jumava, 2016. - 317, [2] lpp. : il. - Grāmata par aktieri Jāni Kubili, par viņa bērnību, aktiera dzīvi un panākumiem. 
Ikšelis, Aivars, 1961-.  Ideālisma vietā  . - Valka : Stalkers A, 2016. - 60 lpp. : fotogrāfijas.  
Kligina, Kristīne. Dāvināšanas prieks : dāvanu noformējumi taviem svētkiem  . - Rīga : Jumava, [2012] (Rēzekne : Latgales druka). - 78, [1] lpp. : il.  . - Lai top skaistas dāvanas! Dāvanai piemīt maģiskas spējas - tā rada prieku ne tikai saņēmējam, bet arī dāvinātājam. Dāvanas iesaiņojums liecina gan par dāvinātāja izdomu, gan attieksmi un vēlējumiem. Lai pilnībā izbaudītu dāvanas pasniegšanas brīdi, dāvanu maisiņu vērts aizvietot ar kādu oriģinālu noformējumu, kam iedvesmu sniegs šī grāmata. Prasmīgi salocīts dāvanu papīrs un skaists pušķis, apsveikuma kartīte un ziedi. Dodamies viesos!. 
Patjanko, Oskars.  Ieviņas  . - [Rīga] : Kultūras menedžmenta centrs "Lauska", 2014. - 94, [1] lpp. : il. ; 13 cm + 1 CD (46:18). - Bibliogrāfija zemsvītras piezīmēs. - Teksts latviešu un angļu valodā.
        112. maršs (2:01) -- Viļņa Kada valsis (2:50) -- Minora polka (1:24) -- Es satiku (2:13) -- Polka (1:58) -- Mēness spīd (3:10) -- Klausies, meiten (2:32) -- Taurupes polka (2:18) -- Polka-mazurka (1:30) -- Fokstrots (2:37) -- Dzimtenes dziesma (5:36) -- Maršs "Pohodnij" (2:33) -- Valsis (1:59) -- Eilenders (2:14) -- Kam, meitiņa (2:28) -- Zī Zuzanna (2:23) -- Beidzamais maršs (1:35) -- Mēs sitīsim tos utainos (1:36) -- Radžupīte (2:24).  
Začek, Sven, 1980-.  Rīga+ : Riga+  . - Estonia : Zacekfoto, 2014. - 227 lpp. : fotogr.  


SPORTS
Blaus, Haralds, 1885-1945.  Šaušanas māksla ar skrošu bisi : rokas grāmata medību un sporta šaušanai  . - [Lielvārde] : Raimonds Trūps, 2016 (Drukātava). - 92, [4] lpp. : ilustrācijas, shēmas, tabulas. - Labam medniekam jābūt ne tikai dabas mīļotājam, zvēru un putnu saudzētājam, bet arī labam šāvējam. Šaušana ir māksla šī vārda pilnā nozīmē. H. Blaus grāmatiņā iepazīstina medniekus un šāvējus-sportistus ar šaušanas tehniku, kas ļaus uzlabot šaušanas spējas.  
Porziņģis, Jānis, 1982-.  Brālis : no pagalma Liepājā... līdz skatuvei Ņujorkā!  . - Rīga : Mediju nams, 2016. - 255, [1] lpp. : il. 


 VĒSTURE
Mihelsone, Frīda, 1906-1986.  Es izdzīvoju Rumbulā  . - Rīga : [Atradums], 2015 (Rēzekne : Latgales druka). - 208 lpp., [1] lp. iel.   
Riekstiņš, Jānis, 1942-.  Padomju impērijas koloniālā politika un Latvijas kolonizācija, 1940-1990    - Rīga : Tieslietu ministrija, 2015. - 200 lpp. : diagrammas, tabulas  . - Vēsturnieks J. Riekstiņš monogrāfijā parādījis, ka Latvijas kolonizācija notikusi kā ar neierobežotās stihiskās migrācijas, tā arī, un it īpaši, ar organizētās migrācijas palīdzību un mērķtiecīgu atvaļināto PSRS militārpersonu iepludināšanu Latvijā. Svarīgs koloniālā režīma nostiprināšanas faktors, kā tas parādīts pētījumā, ir bijusi vietējo nacionālo kadru "iztīrīšana" un pārkrievošana. Liela vieta monogrāfijā ierādīta to nepelnīto privilēģiju atklāšanai un analīzei, kādas PSRS Ministru padomes, PSKP CK, kā arī citu centrālo iestāžu lēmumiem tolaik bija piešķirtas kā civilajiem kolonistiem, tā arī atvaļinātajiem PSRS militāristiem. 
 Ущерб, нанесённый Советским Союзом странам  . - Рига : Министерство юстиции Латвийской Республики, 2015. - 230, [1] lpp. : diagrammas, faksimili, ilustrācijas, kartes,  

ĢEOGRĀFIJA
Sils, Harijs, 1966-.  Lemti nepadoties! Autoekspedīcija Rīga-Singapūra-Rīga  . - Rīga : Jumava, 2016. - 212, [2] lpp. : il., kart. - Grāmatā aprakstīta autoekspedīcija no Rīgas uz Singapūru un atpakaļ. Ceļā sastaptie cilvēki, piedzīvojumi. 



DAIĻLITERATŪRA
LATVIEŠU LITERATŪRA
Apškrūma, Kornēlija, 1937-.  Piektais gadalaiks : atmiņu stāsti  . - Rīga : Zvaigzne ABC, 2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 95, [1] lpp.  . - Dzejniece K. Apškrūma saka, ka piektais gadalaiks ir bērnība. Grāmatā K. Apškrūma stāsta par savu bērnību, agrīno jaunību - te ir gan kara, gan pēckara gadu noskaņas, bērnības mājas, ģimene un radu saime. Viņas iedvesmas avots un lielā mīlestība - viņas dārzs dažādos gadalaikos, kā izrādās - arī piektajā.
Apškrūma, Kornēlija, 1937-.  Vēstules domās un īstenībā : dzeja  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 95, [1] lpp. - Ir cilvēki, kuri vēstules raksta dzejā. Arī dzejniece K. Apškrūma. Reizēm šādas vēstules tiek nosūtītas, reizēm tā arī paliek - dzeju grāmatā. Te nu tās ir. Varbūt adresāts ir kāds no mums?.  
Auziņš, Arnolds, 1931-.  Zvans no viņpasaules : [romāns . - Rīga : Jumava, 2016. - 189, [1] lpp.  . - A. Auziņa romāna varone Taiga dzīvē meklē mieru, patvērumu un drošību. Viena audzinot dēlu un satiekot dažādus cilvēkus savā dzīves ceļā, Taiga ir sevi norūdījusi un sapratusi, ko vēlas no šīs dzīves. Kad viņa satiek Sandi, šķiet - viss būs kārtībā, bet tieši šis vīrietis viņas dzīvē ienes pilnīgu haosu. Negaidīti tiek atklāti pagātnes noslēpumi, tuvi draugi kļūst par ienaidniekiem, ikdienas nodarbes pārtop noziegumā. Romāna varoņi nonāk skarbas izvēles priekšā.
Avotiņa, Daina, 1926-.  Nezūdošā vērtība : romāns  . - Rīga : Zvaigzne ABC, 2016. - 336 lpp.
Balts, Arturs.  Staro : [romāNs]  . - Mārupe : Arturs Vaišļa, 2016. - 332, [1] lpp. 
Belševica,Vizma, 1931-2005. Bille un karš.-  . - Rīga : SIA Apgāds Mansards, 2016. - 317, ...................................................................................................................................................................[1] lpp.  
Belševica, Vizma, 1931-2005.  Nepazītā mīlestība un citi stāsti  . - Rīga : Mansards, 2016. - 187, [1] lpp
Bērce, Linda.  Skatot laimi savām acīm  . - [Rīga] : Gaura, ©2015. - 286, [1] lpp. : il. - Bibliogrāfija: 281. lpp.  
Fridrihsone, Madara, 1988-.  Kāda Aina Nekurienē : [romāns]  . - Rīga : Lauku Avīze, 2016 (Rēzekne : Latgales druka, SIA). - 223, [1] lpp. : il. ; ģīm.  . - (Lata romāms ; 9 (207). - Galvenā varone ir šarmanta, enerģiska sieviete, kura nesen aizgājusi pensijā un izlēmusi no Rīgas pārcelties uz laukiem, uz „Mūrmežiem”. Lai arī viņas ģimene un draugi neizprot un neatbalsta šo lēmumu, Aina ir apņēmusies iedzīvoties jaunajā mājā un vidē un atrast sīko ilūziju par mieru, kuru ir pazaudējusi jau pirms daudziem gadiem.         Latviešu romāni.
Gailīte, Skaidrīte, 1940-.  Sintijas stāsts : par dzīvi kā gaismas zibsni  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 255, [1] lpp 
Gekišs, Nauris, 1988-.  Ceriņu liesmās degošā sirds : [dzejoļu krājums]  . - [Jūrmala] : Nauris Gekišs, 2016 (Drukātava). - 149 lpp. - Dzīve ir dzeja - nepārspējama un neatkārtojama, mēs varam tikai mēģināt uztvert un pierakstīt to mazāko un niecīgāko no tās neatdarināmā skaistuma. Katram reiz kādā pavasarī sirds ir degusi ceriņu liesmās - baltās kā mīlas cildenums un nevainība, zilās kā mūsu ilgas un sāpes. Dzirksteles, kuras izmetusi viena degoša sirds, cerams radīs atspulgu lasītāju sirdīs.  
Holcmane, Silvija.  Kad noslēpumi mostas  . - Rīga : SIA «Izdevniecība Avots», 2016. - 313 lpp. - Autore savā jaunajā romānā risina mūžīgo jautājumu – vai mūsu esamība ir identa ar to, kas noris mūsu domtelpā? Grāmatas varoņu dažādie likteņi rosina lasītāju padomāt, kurp mēs dodamies – pretim cilvēka triumfam vai bojāejai?.  
Jakubovska, Māra, 1964-.  Melnā Berta : biogrāfisks romāns  . - Rīga : Lauku Avīze, 2016. - 238, [2] lpp. - Kādas skolotājas likteņstāsts laikmeta griežos.  
Kreicbergs, Toms.  Lopu ekspresis  . - Rīga : Zvaigzne ABC, 2016 (334, [2] lpp.). - 172, [2] lpp.
Kūlis, Ēriks, 1941-.  Iesākumā bija vārds... : portretējumi, impresijas, sarakste  . - Rīga : Jumava, 2016. - 188, [3] lpp.  
Kūlis, Ēriks, 1941-.  Mīlošie un mēnessērdzīgie : stāsti  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 348, [2] lpp. - No liepājnieka Ē. Kūļa stāstu krājuma lasītājiem pretī nāk pati dzīve ar visām tās krāsām, trokšņiem, garšām, smaržām un arī smakām - tieši tāda, kādu mēs to redzam, sajūtam un labi pazīstam. Ē. Kūļa stāsti dod iespēju paskatīties uz sevi no malas. Pasmieties, pasmaidīt, varbūt arī paraudāt, un pāri visam - plūst līdzi rakstnieka valodas bagātajai straumei un gūt īstu lasīšanas baudu. - "Stāsti "Kaža dvēsele neteica nekā", "Klusa nakts, svēta nakts", "Mazā kaķa Ziemassvētki" un "Rudenīgas etīdes" ir iekļauti arī stāstu krājumā "Flamingo Jēpis", ko 2000. gadā izdevusi izdevniecība "Enigma""--  
Kūlis, Ēriks, 1941-.  Vainīgais : romāns  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Poligrāfists). - 204, [1] lpp  
 Latviešu spoku un šausmu stāsti  . - Rīga : Apgāds Zvaigzne ABC, 2016. - 428, [1] lpp.  
Linde, Māris, 1944-.  Ne tikai pēdas sniegā... : [romāns]  . - [Rīga] : Sava grāmata, 2016. - 174 lpp. : ilustrācijas. - Katram no mums ir savs dzīves ceļš. Tas savijas un krustojas ar citiem, dažreiz sasienas ciešā mezglā vai pēkšņi aiztraucas tālumā un kopā ar pārējiem veido to, ko mēs saprotam par laikmetu. Dzīves ceļā svarīgas arī pēdas, kuras mēs tajā atstājam. Tās var būt spožas kā zvaigznītes vai arī dzīves puteņa aizbērtas jau tūlīt pēc iemīšanas...  
Melgalve, Ieva, 1981-.  Mājas bez durvīm  . - Rīga : Apgāds Zvaigzne ABC, 2016. - 318 lpp.  
Pohodņeva, Maija, 1974-.  Naida simetrija : [romāns]  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 335, [1] lpp. ; 21 cm. - (Zvaigznes trilleris).  
Ošs, Jānis Voldemārs, 1890-1937.  Juris Mežmalis karaļa dienestā. Jura Mežmaļa atgriešanās  . - Jūrmala : Apgāds Daugava SIA, 2016. - 374 lpp. - Vēsturiskie romāni par Kurzemes hercoga Jēkaba laikiem "Juris Mežmalis karaļa dienestā" un "Jura Mežmaļa atgriešanās"(abi tapuši 1935. gadā)šķiet autora vērtīgākais devums.Tie ir aizraujoši un iztēli rosinoši, vēstī par maz pētītiem mūsu pagātnes notikumiem. Jāņa Oša epopejā atklājas gluži ēpiska laikmeta ainava, attēlojot Kurzemes un Zemgales hercoga Jēkaba (1610-1682)sagūstīšanu (1658), kad viņu aizveda uz Rīgu un vēlāk uz Narvu, un viņa plaukstošās valsts izpostīšanu poļu-zviedru karā, kad holandieši un angļi izmantoja izdevību piesavināties viņa kolonijas. ..................................................................................................................................................................
Raščevska, Ilga, 1963-.  Norakstītie  . - Rīga : Zvaigzne ABC, 2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 415 lpp.  . - I. Raščevska dzimusi Latgalē, Maltā. Pēdējos 15 gadus strādājusi par sociālo aprūpētāju Rīgas 66. speciālajā vidusskolā un bērnu inavalīdu aprūpētāju VSAC Teikas filiālē. Izaudzinājusi piecus savus bērnus un kā pati saka, nedaudz palīdzējusi diviem aizbildniecības bērniem. Šis ir viņas pirmais romāns, kurā autore dalās ar lasītāju patiesi izsāpētos stāstos un caur grāmatas tēlu likteņiem atklāj savu ilgajos darba gados gūto pieredzi. Romānā atklājas četru ģimeņu likteņi.
Rungulis, Māris.  Pastaiga mirušo pilsētā : garstāsts  . - Rīga : Liels un mazs, 2016. - 158, [1] lpp. 
Seleckis, Vilis, 1950-.  Ardievas mežam : vēsturisks romāns  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Jelgavas tipogrāfija). –
431, [1] lpp.  
Svīre, Māra, 1936-.  Stāsti pilnmēness vakariem  . - Rīga : Apgāds Zvaigzne ABC, 2016. - 283 lpp.
Šmite, Linda, 1970-.  Lidojumam sakļauti spārni : romāns  . - Rīga : Lauku Avīze, ©2016. - 205, [3] lpp. - (Lata romāns ; 10 (208).  
Tamužs, Viesturs, 1962-.  Ķīmiķis ķemmē un saķemmē : dzīves stāsti, kas zīmē laikmetu  . - [Rīga] : Artha, 2016. - 228, [3] lpp. : fotogr.  
Vīgante, Dace, 1970-.  Ledus apelsīns : stāstu krājums  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Poligrāfists). - 171, [1] lpp. - D. Vīgante kopš bērnības gribējusi kļūt par rakstnieci, bet karjeru veidojusi jurisprudencē un personālvadībā. Šis ir viņas pirmais stāstu krājums. Grāmatā apkopoti stāsti par cilvēkiem, kuru dzīves veidojis 20. gadsimts - laiks, kad cilvēki mācēja runāt pusvārdos, bet katrs pieskāriens bija gan smagāks, gan svarīgāks nekā šodien. - Uz vāka 4. lpp. autores portrets. . - "Stāstu "Kustība ir gandrīz nemanāma" un "Barankas" pirmpublicējums Satori interneta žurnālā. Stāsta "Cita" pirmpublicējums žurnālā "Domuzīme
Ziedonis, Rimants, 1962-.  Pastaiga : stāsti  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 141, [2] lpp. - Grāmatā ievietoti seši R. Ziedoņa stāsti. Sešas uz ceļa negaidīti izskrējušas stirnas, sešu cilvēku divpadsmit rokas, kas glābj un augšup ceļ, sešas zvaigznes dzimtas māju vecās akas ūdens spogulī. Stāstu krājuma pamats ir cilvēks, kurš realitātē meklē nevis vienkārši metafizisko dzīves pusi, nezināmu garīgu virsuzdevumu, bet ar lielu tīksmi un labticīgu ziņkāri un zinātkāri klīst dažādos ceļos un neceļos. Stāstus raksturo filozofiskums, humors un ironija, paradoksi, rotaļīgums, iejutība un gudra emocionalitāte.  


Ārzemju literatūra
Abercrombie, Joe, 1974-.  Pusķēniņš  . - Rīga : Apgāds Zvaigzne ABC, 2016. - 348, [1] lpp. 
Baldacci, David, 1960-.  Džekpots  . - Rīga : Kontinents, ©2016 (PNB Print). - 510 lpp.
Bomane, Korina.  Taureņu sala : romāns  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 447, [1] lpp. 
Caspari, Sofia, 1972-.  Ūdenskrituma dziesma : romāns  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (LĢIA tipogrāfijā "Latvijas karte"). - 381, [3] lpp. 
Dautija, Luīze.  Grēcīgā ābeļdārza iela  . - Rīga : Kontinents, 2016. - 444, [1] lpp. - (Pasaules Bestsellers).
Doda, Kristīna.  Atriebes impērija  . - Rīga : Kontinents, 2016. - 478 lpp. - (Pasaules bestsellers).  
Dors, Entonijs.  Mums neredzamā gaisma : romāns  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 542, [1] lpp
Džounss, Loids.  Misters Fips : romāns  . - Rīga : Dienas Grāmata, 2010. - 212, [1] lpp 
Eggers, Dave, 1970-.  Sfēra  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 508, [3] lpp.  
Falka, Rita.  Mannāklimpu afēra  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Poligrāfists). - 239, [1] lpp. - (Izmeklē Francis Eberhofers). 
Faulere, Terēze Anna.  Romāns par Zeldu  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (PNB Print). - 431, [1] lpp. 
Ferrante, Elena, 1943-.  Brīnišķīgā draudzene : [romāns]  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 334, [2] lpp. - "Brīnišķīgā draudzene" ir pirmais cikla romāns par Neapoli.
Gabaldone, Diāna.  Spāre dzintarā  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 623, [1] lpp . - Svešzemniece   ; 2
Gifina, Emīlija.  Dzīves līkloči  . - Rīga : Kontinents, 2016. - 443, [1] lpp.
Gross, Endrū.  Melnais zelts : romāns  . - Rīga : Kontinents, ©2016 (PNB Print). - 461 lpp.   
Heiere, Džordžeta.  Dārgumu medības  . - Rīga : Kontinents, 2016 (PNB Print). - 389 lpp. - (Pasaules bestsellers).
Koontz, Dean R.(Dean Ray), 1945-.  Bezgrēcīgie  . - Rīga : Apgāds Zvaigzne ABC, 2016. - 319 lpp. 
Legardiņjē, Žils.  Pilnīgs ku-kū! :  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 303, [1] lpp.  
Loiko, Sergejs.  Lidosta  . - Rīga : Dienas Grāmata, 2016. - 431, [1] lpp.
Lockhart, Emily, 1967-.  Puišu saraksts  . - Rīga : BaibaBooks, 2016. - 211, [1] lpp.  
Martins Santoss, Luiss.  Klusuma laiks  . - Rīga : Jāņa Rozes apgāds, 2015. - 269, [1] lpp.--Spāņu romāni.
Mensela, Džila.  Brīvais lidojums : romāns  . - Rīga : Kontinents, ©2016 (PNB Print). - 441 lpp. 
Miso, Gijoms.  Centrālparks : romāns  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Poligrāfists). - 269, [3] lpp. - (Zvaigznes detektīvu klubs )
Nesbē, Jū.  Dēls  . - Rīga : Zvaigzne ABC, 2016. - 448 lpp. - (Zvaigznes trilleris).
Noihausa, Nele.  Dusmīgais vilks : kriminālromāns  . - Rīga : Apgāds Zvaigzne ABC, 2016. - 447, [1] lpp. - (Zvaigznes Detektīvu klubs). - Kādā karstā jūlija dienā no upes tiek izvilkts sešpadsmit gadus vecas meitenes līķis. Sekcijā atklājas, ka viņa tikusi ilgstoši mocīta un nogalināta, tomēr dīvainākais, – meiteni neviens nemeklē. Arī pēc vairākām nedēļām policijai vēl nav izdevies noskaidrot, kas ir šī meitene. Notiek vēl kāds noziegums – tiek uzbrukts televīzijas žurnālistei, kuras pētījumi aizskāruši ietekmīgu ļaužu intereses  
Olafsdotira, Oidira Ava.  Rabarberu sarkanais : [romāns]   - Rīga : Jāņa Rozes apgāds, 2016. - 127, [1] lpp. - 8.-12. Kl  
Osvalds, Džeims.  Dvēseļu grāmata  . - Rīga : Zvaigzne ABC, 2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 365, [2] lpp . - (Izmeklē inspektors Maklīns ; 2). (Zvaigznes detektīvu klubs).
Pēca, Monika.  Septiņas dienas bez : romāns  . - Rīga : Zvaigzne ABC, 2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 318, [1] lpp. 
Pötzsch, Oliver, 1970-.  Bendes meita un melnais mūks : vēsturisks romāns  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 447, [1] lpp. : karte. - (Zvaigznes detektīvu klubs). (Bendes meita / Olivers Pečs ; 2. grāmata). - "Romāns "Bendes meita un melnais mūks" ir otrā grāmata par bendes Jākoba Kuisla izmeklētajiem noziegumiem  
Railija, Lūsinda.  Vētru māsa : Alijas stāsts  . - Rīga : Zvaigzne ABC, 2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 528 lpp. - (Septiņas māsas / Lūsinda Railija ; 2. grāmata: Vētru māsa). 
Robertsa, Nora.  Mēnessgaismas atvarā : romāns  . - Rīga : Kontinents, 2016. - 512 lpp. 
Smeila, Hollija.  Nepiemērotā modele  . - Rīga : Zvaigzne ABC, 2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 336 lpp
Stepnova, Marina.  Bezdievju iela  . - Rīga : Jāņa Rozes apgāds, 2015. - 237, [2] lpp.-Krievu romāni.
Šenona, Samanta.  Sapņu staigātāja  . - Rīga : Zvaigzne ABC, 2016. - 508, [2] lpp.
Teilore, Katrīna.  Daringemhola : romāns  . - Rīga : Zvaigzne ABC, 2016 (PNB Print). - 252, [1] lpp. -[3. grām.]. Atgriešanās.
Toda, Anna.  After  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 685, [2] lpp. ;  - 2. grāmata. Pēc mūsu strīda.  
Vaithausa, Lūsija.  Indīgā mīla : elpu aizraujošs psiholoģisks trilleris  . - Rīga : Kontinents, 2016 (PNB Print). - 415 lpp
Valgrēns, Karls Juhans.  Tunelis  . - Rīga : Zvaigzne ABC, ©2016 (Jelgavas tipogrāfija). - 334, [1] lpp.  
Bowden, Oliver.  Unity  . - London : Penguin Books, 2014. - 467 p.  
Lee, Harper, 1926-2016.  Go set a watchman  . - London : William Heinemann, 2016. - 278 p.  
Norris, Elizabeth.  Unbreakable  . - New York : HarperCollins Children's Books, 2013. - 479, [2] p.  

Audio, CD, DVD
 Patjanko, Oskars.  Ieviņas  . - [Rīga] : Kultūras menedžmenta centrs "Lauska", 2014. - 94, [1] lpp. : il. ; 13 cm + 1 CD (46:18). - Bibliogrāfija zemsvītras piezīmēs. - Teksts latviešu un angļu valodā.
        112. maršs (2:01) -- Viļņa Kada valsis (2:50) -- Minora polka (1:24) -- Es satiku (2:13) -- Polka (1:58) -- Mēness spīd (3:10) -- Klausies, meiten (2:32) -- Taurupes polka (2:18) -- Polka-mazurka (1:30) -- Fokstrots (2:37) -- Dzimtenes dziesma (5:36) -- Maršs "Pohodnij" (2:33) -- Valsis (1:59) -- Eilenders (2:14) -- Kam, meitiņa (2:28) -- Zī Zuzanna (2:23) -- Beidzamais maršs (1:35) -- Mēs sitīsim tos utainos (1:36) -- Radžupīte (2:24).  




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru